lördag 30 april 2011

Silverringar

Även om det är kul med många olika ringar, så är det även roligt att ha ringar som även är äkta och som känns lite finare. Jag har hittills skapat två olika ringar med en ringstomme i sterling silver.


Denna ring har en dekoration i form av en 16 mm klar akrylkristall. Den är slipad för att likna en glaskristall med skapad i akrym vilket gör att den blir väldigt lätt. Ringstommen, som är i äkta silver, är ställbar och har en platta som stenen är limmad på.
Pris ca 120:-


Denna ring har en dekoration i form av en oval svart Agat ca 25x18 mm. Denna stenen är äkta och får på så vis lite mera tyngd, så att den känns fint på fingret. Ringstommen, som är i äkta silver, är ställbar och har en platta som stenen är limmad på.
Pris ca 140:-

Blandade Örhängen


Dessa örhängen är lite av ett experiment. Här har jag utgått från en flammig vit-brun-vinröd myntformad glaspärla. Ovan och under denna har jag satt vinröda sötvattenpärlor. Mellan dessa har jag snurrat en vinrödförgad ståltråd som jag skapat en typ av spiral av.
Pris ca 100:-


Till dessa örhängena har jag utgått från en enkel ljust silverfärgad borstad öronkrok med ett litet stift på. På denna har jag här limmat ett par vita runda halvborrade snöckskalspärlor.
Pris ca 80:- (Dessa går inte att få i sterlingsilver, men de ska vara nickelfria.)


Även till dessa örhängena har jag utgått från likadana ljust silverfärgad borstad öronkrok med ett litet stift på. På denna har jag istället limmat ett par vinröd-lila runda halvborrade sötvattenpärlor.
Pris ca 80:- (Dessa går inte att få i sterlingsilver, men de ska vara nickelfria.)


Här är ett par enkla stift till öronen. De består av ett par stift i sterling silver med en platta på. På plattan har jag limmat en myntformad lätt rundad glaspärla i svart med platt baksida.
Pris ca 100:-


Dessa örhängena består av två olika storlekar av lila bollar med tråd på. De mindre bollarna som hänger övers är ca 23 mm och de större undre bollarna är ca 27 mm. Bollarna har en ihålig acrylbas som är överdragen med glansig tråd.
Pris ca 80:-


Till dessa örhängen har jag utgått från ljust silverfärgade öronringar i form av stora ovaler, ca 20x40 mm. I dessa har jag sedan hängt silverfärgade blommor, ca 37 mm stora.
Pris ca 80:- (Exakt likadana bågar i sterling silver går ej att få, men kanske liknande.)

De silverfärgade krokarna är köpta för att vara nickelfria, men krokarna går även att få i äkta silver i samtliga örhängen med klassiska krokar om så önskas.

Bruna Örhängen

Det har blivit ett par nya örhängen på sistone, och av någon anledning så har flera av dem blivit i olika bruna toner.


Dessa örhängena har en bas av en silverfärgad svängd stav, ca 56 mm långa. I dessa har jag hängt en oval brun glaspärla med mönster på. Hela örhänget är ca mellan 65-70 mm.
Pris ca 100:-


Dessa örhängena består av en rund träpärla, ca 15 mm. Pärlan är mörkbrun i färgen och har massa små runda slipade ytor som i sin tur är ljusa. De är fästa i en bronsfärgad öronkrok.
Pris ca 80:-


Till dessa örhängena har jag använt avlånga brun träpärlor med kvadratiskt mönster med blad på. Pärlorna är ca 35 mm långa och 10 mm breda. De är fästa i en bronsfärgad öronkrok.
Pris ca 80:-

fredag 29 april 2011

Blandade Armband

Ett gäng armband i olika material och utföranden.


Detta armband en uppbyggt av en kraftig silverfärgad kedja som jag har trätt ett lila mockaband genom. I låset som är ett enkelt silverfärgat lås har jag hängt två berlocker, en lila blomma och en hjärta med texten "Love you" i.
Pris ca 80:-


Detta armband är ett roligt experiment. Här har jag flätat mockaband i två olika lila toner. På bandet har jag sedan hängt lila glaskulor, även dessa i två olika toner. Avslutningsvis har jag knutit en rosett i ett brett lila mockaband runt den flätade remmen. Armbandet går två varv runt handleden.
Pris ca 100:-


Här har jag skapat ett armband utifrån ett läderband som jag vikt på mitten och knutit samman. Sedan har jag trätt på en pärla med stort hår i form av en grön blomma. Avslutningsvis har jag knutit ett tunt läderband runt de båda ändarna vid öglan, så att den bildar ett lås ihop med knuten.
Pris ca 80:-


Detta arnband består av en stel stomme med kulor på ändarna. På armbandet har jag satt en grön glaspärla med stort hål, denna har jag fäst med två små svarta gummiringar.
Pris ca 100:-


Detta armband består av sju kubformade glaspärlor som kallas för "Wedding-cakes". Mellan dess har jag satt pärlemorvita glaspärlor. Armbandet är elastiskt.
Pris ca 80:-

Mer ringar


Denna ring har en reglerbar silverfärgad stomme. På denna har jag limmat en låg pyramidformad glaspärla med flat botten. Stenen är i både svart och vitt.
Pris ca 60:- (Såld i svart, finns i grå, grönton och champagne)


Stommen till denna ring är ganska berd och mönstrad i silverfärg. På denna har jag limmat en flatback i svart agat. Även denna ring är reglerbar och passar likabra på lillfingret som på långfingret.
Pris ca 60:-


Denna ring består av en silverfärgad fast stomme, ca 16,5-17 mm. På denna har jag limmat tre flata ljuslila Swarovski kristaller.
Pris ca 60:-


Denna ring har en tunn silverfärgad stomme med blomblad på toppen. I mitten av dessa har jag limmat en gråbrun skimrande sötvattenpärla. Denna ring är fast och ca 17 mm i diameter.
Pris ca 60:-


Stommen till denna ring är även den silverfärgad och reglerbar. På denna har jag limmar en 26 mm stor flatback i Ametist.
Pris ca 80:-

Halsband med Glashängen


Ett enkelt halsband med en triangelformad Swarowski kristall som binder det samman och ut från den hänget tre kedjebitar med en 6 mm Swarowski bicone. Denna kristallpärla återfinns även på den silverfärgade kedjan runt halsen.
Pris ca 120:-


Detta halsband har ett 44 mm stort svart glashjärta som hänge. Detta hänger i en läderrem med knutar så längden är reglerbar. Den lilla delen som sitter fast i hjärtat på det hänger på remmen är i äkta silver.
Pris ca 100:-


I den silverfärgade kedjan i detta halsband har jag satt 8 mm stora glaskuber i färgen smokey. På denna kedja hänger en 45 mm stor kraftig glasring i samma färg.
Pris ca 100:-

onsdag 27 april 2011

Halsband med stansad text

Personliga smycken är alltid kul. Här är tre halsband där jag har stansat olika namn och ord.


På ringen som här hänger i en kulkedja har jag stansat ordet "Lycka". I ringen har jag hängt en vinröd sötvattenpärla.
Pris ca 120:- (Går även att få i äkta silver, då blir priset ca 450-500:-)


Detta halsband innehåller flera olika stansade delar. På den silverfärgade ringen som håller samman halsbandet är texten "Faith, Hope, Love" stansad. Ut från ringen hänger tre silverfärgade hjärtan, där det står olika namn på samtliga hjärtan. I kedjag är det svarta vaxade glaspärlor insatta.
Pris ca 150:-


Även detta halsband har en stor ring som håller det samman. På ringen här jag jag stansat in texten "Mamma, Pappa, Leo". Ut från ringen hänger en bricka med ett namn på, ett silverfärgat hjärta och en stor svart glaspärla. Även här sitter det svarta vaxade glaspärlor i den långa kedjan.
Pris ca 150:-

tisdag 19 april 2011

Huvudbonader

Jag var på symässan i Malmö för några veckor sedan. Det var riktigt roligt och inspirerande. På mässa var det bla en modist som ställde ut flera av sina hattar. Detta var något som jag då blev väldigt sugen på. Så jag började fundera på hur man kan göra något liknande själv och började sedan skapa. Det har hittills blivit tre små festhattar och ett hårsmycke med sidenband.


Detta var den första hatt jag skapade. Jag har utgått från tunn kartong som bas och klätt denna med ett kraftigt svart tyg. Sedan limmade jag ett lila paljettband runt om och satte till sist på en svart stor filtblomma som jag hade liggande hemma. Hatten fästs på huvudet med ett elastiskt band. Hatten blev ev något stor, men jag blev ändå nöjd med resultatet.


Till nästa hatt så tänkte jag att den skulle bli lite mindre och få en annan form. Hattkullen och brättet på denna hatt är lite ovalare. Detta gjorde dock att det när den var fördigklädd, skapad med samma bas och tyg som den ovan, påminde den lite om en cowboy-hatt. Detta löste sig som tur är när jag satte på bandet, ett randigt rosa band med lite glitter i. Denna blev bättre i storlek och sitter lite stabilare på huvudet.


Den tredje och senaste hatt jag skapat blev en rund ännu mindre hatt. Här sattsade jag helt på en liten hårdekoration mer än en hatt. Denna är klädd i ett glansigt mörkt blålila tyg. Runt hatten sitter ett lila brett sidenband med en stor rosett vid sidan. Denna blev jag nöjd med storleken på, skulle nog till och med sitta kvar på huvudet en festkväll.


I samband med mitt hattskapande så har jag även tillverkat en annan hårdekoration, som sitter fäst på en hårkam. Här har jag utgått från ett svart sidenband med vita prickar på, som jag skapat några bågar av och fäst på kammen. En trevlig liten dekoration att fästa i håret vilken dag som helt, som man känner för att piffa upp sig lite extra.

fredag 15 april 2011

Silverörhängen

Äkta silver känns mer lyxigt än bara silverplätterade smycken, speciellt när det kommer till örhängen som man sticker genom örat. Har tillverkat ett flertal örhängen som inte bara har äkta silver i kroken utan även har äkta delar på hela örhänget.


Dessa örhängen består av ett stift i äkta silver, och har en brunskimrande sötvattenpärla limmad på. Mycket läcker färg på pärlan.
Pris ca 100:-


Även dessa örhängen består av ett stift i äkta silver, men har en rosaskimmrande sötvattenpärla limmad på. Mycket läcker färg även på denna pärla.
Pris ca 100:-


Dessa ärhängen består också av ett stift, men på stiftet sitter en snäppinfattning. I denna har jag fäst en 6 mm stor rosa Cubic zircon.
Pris ca 100:-


I dessa örhängen som har en krik i äkta silver har jag hängt en 12 mm klar Swarowski kristall. delarna kristaller är upphängd med är även dessa sterling silver.
Pris ca 100:-


Även dessa örhängen har ett hänge med en Swarowski kristall, i detta fall en droppe i aquamarine, ca 11 mm. Dessa sitter i en ögla i ett stift, allt i äkta silver.
Pris ca 100:-


Detta örhängespar består av en stor droppformad Creol i äkta silver. I dessa har jag hängt en 18 mm stor blomma, även denna i sterling silver.
Pris ca 140:-


Ett experiment med silvertråd. Bågarna är skapade på frihand av mig av 0,8 mm silvertråd och fästa i en silverkrok. I bågarna har jag hängt ett löv med blad åt fyra håll.
Pris ca 140:-

Set med Cerisa Sötvattenpärlor

Ett snyggt set av cerisa sötvattenpärlor!


Ett långt halsband med inslag av klara Swarowski kristaller inlaggda med oregelbundna mellanrum. Snyggt att bära långt hängandes eller två varv runt halsen!
Pris ca 160:-


Ett matchande armband, även detta med klara Swarowski kristaller inlaggda, här mera regelbundet. Armbandet är trätt på elastisk tråd för att slippa krångliga lås.
Pris ca 60:-

tisdag 12 april 2011

Hjärtliga Armband

Insåg att jag hade många olika typer av hjärtan liggande och bestämde mig för att göra något kul av dem. Det blev fyra olika modeller av armband.


Det första har jag tillverkat efter inspiration från en bild jag sett. Jag har här flätat samma vire och tråd med grå glaspärlor, så de blir till ett halvstelt öppet armband. På mitten av armbandet har jag hängt ett hjärta med texten "Kiss Me".
Pris ca 100:-


Nästa armband är tillverkat av en mörkbrun flätad läderrem, med guldfärgade fästen och ett blomformat insticksål. På remmen har jag satt ett guldfärgat dubbelt hjärta.
Pris ca 100:-


Detta armband utgår från fem tunna läderremmar sammansatta i silverfärgade fästen. På remmarna har jag satt två silverfärgade bubbliga hjärtan med stort hål. Låset består av ett toglås format som ett hjärta med en pil igenom.
Pris ca 100:-


Även detta rmband består av läderremmar, här fästa runt ett öppet hjärta i antik silverfärg. Låset består av ett toglås med en blomma på.
Pris ca 100:-

söndag 10 april 2011

Vintage

Två enkla och söta smycken i vintagestil.


Ett par örhängen helt i bronstoner. Hjärtana är lite vågiga och mäter ca 13x15 mm.
Pris ca 60:-


Ett halsband med en svart läderrem som bas, med ett tjockt bubbligt hjärta i bronsfärg. Hjärtat är ca 25 mm långt och 12 mm tjockt.
Pris ca 100:-

Blandade Ringar

Ringar kan man ha många av, åtta fingrar och två tummar att fylla!


Denna ringar har en stomme av en silverfärgad ring med en blomma på toppen. I mitten av blomman har jag satt en rosa sötvattenpärla. Denna ring är inte ställbar, den är ca 17 mm i diameter.
Pris ca 60:-


Denna ring har en ställbar stomme av silverfärgad metall, med en platta på toppen. På plattan har jag limmat en strasspärla som sitter i ett litet metallfäste. "Stenen" är ca 12 mm.
Pris ca 60:-


Även denna ring har en ställbar stomme av silverfärgad metall, med en platta på toppen. på plattan här har jag limmat en rektangulär rökfärgad flatback på ca 18x13 mm.
Pris ca 60:-


Till denna ring har jag experimenterat lite. Här har jag satt varannan del med ovalsilverfärgad kedjedel och varannan del är en liten gummiring. Storleken på denna är lätt att anpassa efter varje finger.
Pris ca 70:-