lördag 14 maj 2011

Hattar, Kammar och Diadem

Har skapat några nya hattar och andra hårdekorationer.


Denna hatten är en rund liten hatt som går lite nedåt i mitten på toppen. Den är klädd med svart fleecetyg och har två nyanser ullband som dekoration. Banden är lätt ihopknutna och ändarna är lämnade att spreta åt det håll man vill.


Detta är den senaste hatt jag skapat. Den är klädd med ett blankt svart tyg. Jag har sedan fäst en gräddvit spets runt kanten på brättet. Runt hattens kulle sitter ett svart paljettband, vilket jag även har skapat en liten blomma av till dekorationen. Bakom blomman har jag fäst lite av den gräddvita spetsen i bågar.


Här har jag utgått från rosa och vinrött organsaband. Dessa har jag lagt dubbla för stabiliteten och sedan fäst ihop i halvstora bågar. Banden sitter sedan fast i en svart hårkam.


Till denna dekoration har jag utgått från svart och cerise sidenband. Även dessa har jag fäst samman dubbla för stabiliteten och sedan skapat stora bågar av. Banden sitter även här fast i en svart hårkam.


Denna dekoration har utseendet av en blomma. Jag har här fäst rosa organsaband ovanpå brett svart sidenband. Sedan har jag lagt detta i jämna bågar så jag fått formen av en blomma. Jag avslutade med att fäst lite av det svarta bandet i små bågar i mitten och sedan fäste jag 5 runda svart onyxpärlor ovanpå. Blomman är sedan fäst på ett svart diadem.

söndag 8 maj 2011

Fler Halsband med Text

Att ha ett smycke med en personlig text är mycket uppskattat, och även mycket trevligt att tillverka. Det har nu blivit ytterligare ett par beställningar på personliga halsband.


Detta är ett långt silverfärgat halsband, med vita 8-kantiga vaxade glaspärlor inlagda i kedjan. På ringen som håller halsbandet samman är texten "Carpe Diem" stansad. Ut från ringen hänger tre kedjor i olika längder, där det på två av den hänger brickor med namn stansade på och på den tredje, och kortaste kedjan, hänger ett hjärta.
Pris ca 150:-


Här är ett kort halsband med en enkel och stilren silverfärgad kedja. Den sitter samman med ett hjärtformat lås där bak och en budskapsring fram med texten "We are Family". Ut från ringen hänger fyra små silverfärgade änglar i fyra olika längder. I en av kedjorna sitter en liten blå sötvattenpärla.
Pris ca 120:-

fredag 6 maj 2011

Dubbelring

Har fått en ny beställning på ett smycke jag tidigare inte skapat liknande tidigare, en dubbelring. Så nu har jag återigen fått experimentera, det var jättekul.


Ringen skulle bestå av två ringar, en till ringfingret och en till långfingret. Ovanpå dessa skulle det ligga en platta med texten "Dream" stansad på. Då jag inte hittade någon bricka att stansa på utan hål i, så har jag även satt en liten berlock vid sidan, mot ringfingret, i form av ett litet hjärta. Ringarna och brickan fäste jag samman genom att löda.
Pris ca 140:-

måndag 2 maj 2011

Örhängen med sötvattenpärlor


Dessa örhängena har en antiksilverfärgad rund bas med öglor. I öglorna har jag hängt flertonade grå sötvattenpärlor. Ovan ringen hänger ytterligare en pärla innan hela hänget sitter fast i en enkel silverfärgad öronkrok.
Pris ca 100:-


Till dessa örhängena har jag använt två olika modeller av sötvattenpärlor. Överst hänger en myntformad cerise-lila pärla. Genom denna går en öglepinne där det under hänger tre lila sötvattenpärlor i en klase.
Pris ca 80:-


Dessa örhängen har en blandning av sötvattenpärlor och berlocker. De har en flertonad grå sötvattenpärla överst. Under denna hänger en oval berlock, där det på den ena står "Wish" och på den andra "Believe".
Pris ca 80:-

De silverfärgade krokarna är köpta för att vara nickelfria, men krokarna går även att få i äkta silver i samtliga örhängen om så önskas.

söndag 1 maj 2011

Ear cuff

Har börjat följa med i några nya trender, nämligen den med Ear Cuffs. Har hittils skapat fyra enkla för att bara ha på toppen av örat och en som hänger samman med en kedja och krok.

För ett tag sedan skapade jag ett dubbelörhänge på beställning. Detta blev jag väldigt inspirerad av och ville även ha ett själv. Men då jag inte har något hål upptill i örat, så fick det bli med en ear cuff. Den jag skapade till mig själv belv även med alla delar i sterling silver.


Jag har här utgått från en enkel rund tunn ear cuff i silver. I denna har jag färst en tunn silverkedja som går ned till en vanlig krok i äkta silver. Som hänge har jag satt tre Swarovski kristaller i svart och vitt, även dessa på en stav i äkta silver.
Pris på en liknande är ca 200:-


Efter denna har jag även skapat några små enkla ear cuffs med en liten berlock i.
I de jag skapat hittills har jag i tre olika med en bas av en 6 mm ear cuff hängt ett hjärta, en med ett kors och en med en fjärill. Jag har även skapat en med en ear cuff på 3 mm där jag hängt en berlock i form av en älva. Dessa är i silverfärgad metall.
Pris ca 50:-/st

Lila Halsband

Många som känner mig vet att jag är väldigt förtjust i lila, så när jag sprang på en lila kulkedja så kunde jag ju givetvis inte motstå den. Men sedan blev det faktiskt svårare än jag trodde att hitta något som passade att hänga i denna kedja.


Det som jag till slut fastnade för var en ring, även den lila, skapad av färgad ståltråd. Då jag dock ansåg att det blev lite för lila alltihop, så har jag snurrat runt lite silverfärgad ståltråd och tunn silverfärgad kedja runt ringen, vilket jag tyckte piffade upp den tjusigt. Jag har sedan helt enkelt trätt kulkedjan genom ringen.
Pris ca 100:-