söndag 15 augusti 2010

Långa Halsband, och ett kort

Att köpa nya pärlor är ju hela tiden väldigt roligt, men det blir ju dock lätt att man glömmer bort en del av de vackra pärlor man haft ett tag och som inte längre är helt nya och då lika spännande.

Letade fram lite av dessa pärlor tidigare i veckan och skapade några långa läckra halsband.


1. Till ett av halsbanden hittade jag några supersnygga turkosa glaspärlor. Dessa kombinerade jag med en silverfärgad kedja och en silverfärgad ring med texten "lycka". Jag satte i ett togglås i form av ett hjärta och placerade detta fram till för extra dekoration.
Längd ca 42 cm
100:-


2. Lila pärlor är något som jag gillar, så detta är då en färg som det har blivit några pärlor av under åren. I detta halsband har jag använt mig av flera olika nyanser och former av lilafärgade glaspärlor och silverfärgade metallbrickor. Mitt fram finns ett hänge, gjort som en klase med en mängd pärlor. Mellan pärlorna finns i halsbandet en silverfärgad kedja.
Längd ca 77 cm
120:-


3. Även detta halsband är ett långt smycke. Utgångspunkten här har varit gröna glaspärlor, i samma gröna ton fast i tre olika former. Halsbandet är en blandning mellan små grön ojämna ovaler, stora gröna bumlingar, antikfärgade ringar, ca 14 mm, och silverfärgad kedja. Hänget framtill består av en bumling, en liten pärla och en stor oval pärla, ca 35 mm lång.
Längd ca 78 cm
120:-


4. Det sista av halsbanden för denna omgång är även det i turkosa nyanser, fast långt, dock något kortare än de andra båda långa halsbanden. Kedjan i halsbandet består av silverfärgad kedja och en mängd små turkosa glaspärlor i olika utföranden. Dessa är komponerade på olika sätt på en liten bit vire, så att det blir följsamt runt halsen. Mitt fram är kedjan sammansatt i ett silverfärgad hjärta med texten "Love, Belive, Hope". Från hjärtat hänger en tät klase med pärlor.
Längd ca 73 cm
120:-

Som vanligt är det möjligt att justera längden på halsbanden om så skulle behövas.

Läderarmband med budskapsring

Har tillverkat två nya armband med läderrem och en en ring med text på.


Det ena armbandet tillverkade jag till mig själv, men en ring med texten "Happiness" och två bokstavspärlor med min och min sambos initial på förnamnen.


Det andra armbandet tillverkade jag till en väninna. Ringen har texten "Lycka" och de båda bokstavspärlorna har förnamnens initialer på hennes barn.

I helgen har jag äntligen kommit iväg och köpt stansar som jag tänkt på så länge, så nu kan jag börja stansa egna budskap och kanske namn på olika tags! :)

onsdag 11 augusti 2010

Ytterligare tre Armband

Två armband i stil ni nog sett förut och ett armband i en desigt jag inte armetat med innan.
1. Detta armband är janska enkelt i sitt utförande, men inte destå mindre effektfullt för det. Utgångspunkten för armbandet är en silverfärgad ring med texten "Trust", 22 mm. Armbandet sitter samman med en silverfärgad kedja och i kedjan brevid ringen hänger ett silverfärgat litet hjärta.
Längd på armbandet ca 18 cm. Längden på detta armband kan jag ändra om så skulle behövas.
60:-

2. Detta armband har en bas av svart läderrem och ett magnetlås. På remen sitter en porslinsfigur föreställande en rysk docka och fyra runda porslinspärlor med blomblad på. Pärlorna är flyttbara på remmen.
Längd på armbandet ca 18,5 cm. Längden är inte justerbar.
70:-


3. Basen i detta armband är en syrenlila plastad wire med ett magnetlås. På wiren har jag satt sex glaspärlor i mörklila med blommönster på. Pärlorna är inte flyttbara.
Längd på armbandet ca 18 cm. Längden är inte justerbar.
60:-

Nya Halvädelstenar

Nu så har jag äntligen fått lagt in de nya a smyckena i datorn. Börjar här med tre halsband tillverkade av tjusiga halvädelstenar.


1. Ett halsband tillverkat av stenen Turkos, här med två storlekar av slipade kulor. Hänget är 20 mm stort och har en härlig tyngd. De små stenarna är 6 mm. Kedjan är silverfärgad .
Halsbandet är ca 40 cm
120:-


2. Även detta halsband är tillverkat av stenen turkos, men av chips som här är lite råare i utseendet. Kedjan är silverfärgad med en fin glitterkänsla.
Halsbandet är ca 39 cm
120:-


3. Utgångspunkten i detta halsband är stenen Jade, i en härlig rosa nyans. Stenarna är i tre storlekar, 8 mm, 10 mm och 12 mm. Även detta halsband har en silverfärgad kedja med en fin glitterkänsla.
Halsbandet är ca 41 cm
100:-

Alla halsband går att ändra längd på om man så skulle önska.

tisdag 10 augusti 2010

Gammalt Nytt

Jag har fortfarande inte fått lagt in bilderna på mina nya smycken i datorn, men upptäckte istället att jag hade några bilder kvar på halsband som jag tillverkat tidigare i sommar som ännu inte blivit publicerade. Så det passar ju bra att göra nu istället.


1. Detta halsbandet är helt i silverfärgat. En enkel kedja med en trasseldroppe som hänge. I kedjan har jag satt dit trasseltunnor på tvären. Baktill är det ett enkelt togglås.
100:-


2. Ett halsband till en liten flicka, eller till oss vuxna kvinnor som fortfarande är förtjusta i rosa. Halsbandet är tillverkat av två toner av små rosa vaxade glaspärlor med silverfärgad länk emellan och en rosafärgad akrylblomma som hänge. Blomman är 23 mm.
100:-

3. Detta är i min smak ett lite "vuxnare" halsband. En enkel rad med bruntonade vaxade glaspärlor med silverfärgade pärlhattar på var sida om varje pärla. Halsbandet sitter samman med en vacker silverfärgad kedja med en liten förlängning baktill så man kan anpassa det till sin urringning.
100:-


4. Ett lite längre lila halsband. Tillverkat utifrån tre olika lilafärgade glaspärlor, silverfärgad kedja och silverfärgade metallblommor.
120:-

5. Detta bruna halsband är även det en längre modell. Det består av stora brunsvarta ovala glaspärlor, ovala vaxade glaspärlor och lite mindre ispärlor. Halsbandet är sammansatt av silverfärgad kedja, två olika storlekar av silverfärgade ovaler och längst ned vid hänget en silverfärgad ring med texten "Hope", 22 mm.
120:-


6. Ett läcker somrigt halsband i två limegröna nyanser. Halsbandet är flätat kan man nog kalla det, och består av sötvattenpärlor och små seedbeads i glas.
100:-

7. Detta halsband består av två olika rosafärgade sötvattenpärlor. Dessa båda strängar är tvinnade med varandra och blir en fin färgklick i en urringning.
120:-


8. Ett enkelt men effektfullt halsband gjort utifrån en tät silverfärgad kedja men 6 mm gråtonade glaskuber inarbetade. Hänget består av en rund gråtonad glasplatta, ca 35 mm.
100:-

9. Detta smycke är ett ganska så halsnära och kort halsband skapat utifrån bruna 6 mm glaskuber och pärlemorvita seedbeads. Halsbandet är tillverkat av två trådar, där den ena går genom de vita pärlorna och den andra genom de bruna och en vit med jämna mellanrum, så att den vita slingan hamnar runt kuberna.
120:-


10. Ett enkelt halsband med en svart läderrem, på ca 3 mm, som bas. Hänget på läderremmen föreställer ett par fötter och är i ganska mörk metallfärg.
60:-

11. Detta är ett ganska kort halsband med en svart mockarem som bas. På remmen hänger en silverfärgad ring, ca 14 mm, och i denna ett hjärta med texten "Live the Dream" .
60:-

måndag 9 augusti 2010

Fler halsband på väg...

Har insett med mig själv att jag är olika bra på olika saker. Att tillverka smycken av alla dess slag älskar jag, men att sedan att få in bilder på dem i dator och upp på bloggen - är jag inte lika duktig på.

Fick en stor försändelse med massa nya smyckesdetaljer och stenar mm i fredags och har skapat för fullt hela helgen. Ska försöka att få in alla de bilderna någon av de närmsta dagarna. Håll ögonen öppna. :)

tisdag 3 augusti 2010

Matcha upp ditt halsband

Halsband matchat med något annat smycke är ofta snyggt. Här har jag tillverkat tre olika varianter, två där halsbandet är kombinerat med örhängen och ett där det finns ett tillhörande armband.
1. Detta halsband består av en silverfärgad kedja med glaspärlor i tre olika former, kuber, runda och ovaler som smalnar an åt sidorna. Pärlorna är i svart och genomskinligt glas. Halsbandet har ett spänne nere vid hänget så att man kan välja om man vill ha det ett eller två varv runt halsen.
Örhängena är tillverkade utifrån likadana pärlor och silverfärgad kedja. De har fler pärlor vid toppen och smalnar av nedåt, som en vindruvsklase.
2. Detta halsband är tillverkat men en silverfärgad kedja som bas, med en enkel men ändå massiv silverfärgad kula som hänge.
Örhängena består av likadan silverfärgad kedja och silverfärgade kula. det är en härlig tyngd i dessa kulor, inte så att det blir för tungt i öronen, men så att de känns.
3. Det tredje settet består av ett halsband och ett armband med lilaförgade sötvattenpärlor.

Tre små armband

Tre olika armband, skapade efter samma modell.
1. Aprikosa sötvattenpärlor med en liten berlock med texten "Wish" och ett magnetlås som praktiskt fäster samman armbandet.
2. Setta armband består av mörkblå och grå sötvattenpärlor, två rader av varje, och även här ett magnetlås.
3. Det tredje armbandet är tillverkat at läckert limegröna vaxade glaspärlor i två olika former. Även detta sammansatt med ett magnetlås.