måndag 31 januari 2011

Halsband med Stansade namn

Att ha någons namn på ett smycket, antingen det är ditt eget eller kanske någin familjemedlem är väldigt fint.

Ett smycket med ett personligt stansat namn eller ord är även ofta unikt och kan på så vis även bli en speciell present.


Här är en krona, beställd som present till en flicka, som fått sitt egent namn stansat på hänget. Kronan är hängd i en enkel silverfärgad ärtlänk.

Pris ca 120:-


Detta halsband består av två stansade delar, dels en ring med beställarens båda barns namn och dels en blicka hängandes från ringen med ordet "Lycka". Ut från ringen hänger även ett litet silverfärgat hjärta och en droppe av månsten. I den silverfärgade kedjan sitter är det också isatt runda pärlor av månsten.

Pris ca 120:-

söndag 23 januari 2011

Halsband i Läder och Mocka

Många hängen lyfts fram på ett väldigt vackert sätt om man hänger dem på en enkel läder- eller mockarem.


I detta halsband har jag på en ganska kraftig svart läderrem hängt ett stort silverfärgat hänge. Hänget har jag tillverkat själv av en silverfärgat metalltråd som jag snarrat efter fanasi. På tråden har jag även hängt en silverfärgad metallpärla.
Pris ca 80:-

Denna stil på Halsband passar även väldigt bra i Sterling silver. Priset i Äkta silver skulle då troligtvis hamna runt 250-350 :- beroende på storlek på smycket.


Även detta halsband har en kraftig läderrem som bas. På remmen hänger ett Alienskepp i metallfärg. Passar bra till smågrabbar!
Pris ca 80:-


Till detta halsband har jag blandat svart mockaband och kulkedja, som jag flätat samman. Hänget består av ett silverfärgat hjärta som är öppningsbart, där man kan sätta in valfritt foto.
Pris ca 120:-

fredag 21 januari 2011

Blandade Armband

Armband kan man göra i många olika former och utseenden, beroende på vad man har för material att tillgå.

Detta armband har en memorywire som grund, där jag trätt på bitar av svart och vit gummirem. mellan dessa har jag satt svarta, röda och vita glas- och ispärlor. På armbandet gänger även två silverfärgade berlocker, en stjärna och en måne.
Pris ca 100:-

Detta armband består av sju glaspärlor i en stil som kallas Lampwork. Pärlorna är gröna, gula, vita och svarta med blommor och bin på. Ganska så tungt.
Tillverkat på beställning, Pris ca 100:-

onsdag 19 januari 2011

Halsband med Storna hängen

Vill man att halsbandet verkligen ska synas, är ett stort hänge alltid trevligt. Här är tre olika modeller på halsband där det är hänget som verkligen lyfter fram smycket.


Detta halsbad har sin utgångspunkt i en stor vit emaljerad blomma. Den sitter fast i en kraftiig kedja med små vida vaxade glaspärlor i.
Tillverkat på beställning, Pris ca 140:-


I detta halsband är det en stor tjock svart glasring som ska dra blickarna till sig. Genom ringen är en grov silverfärgad kedja med tunna silverfärgade ovaler trädd.
Tillverkat på beställning, Pris ca 120:-


I detta halsband, som är långt, består det stora hänget av en ganska tjock kvadratisk glaspärla, slipad lite som en diamant. I den kraftiga silverfärgade kedjan sitter svarta stenar av svart obsidian.
Tillverkat på beställning, Pris ca 140:-

tisdag 18 januari 2011

Halvädelsten i Halsband

Halvädelstenar är alltid trevligt. De har en häfftigare tyngs än glaspärlor och känns lite lyxigare. Här är två nya varianter på halsband innehållande halvädelstenar:


I detta halsband har jag blandat flera olika material. Jag har satt en mörkbrun kraftig läderrem som bas. Runt denna har jag snurrat en kulkedja där jag hängt på runda pärlor av Oxöga, vilket är röd Tigeröga.
Pris ca 120:-


I detta halsband har jag blandat runda pärlor i frostad Bergkristall och lila Agat. Längst fram i mitten har jag satt en större pärla i lila Eldagat.
Pris ca 120:-

Elastiska Armband

Här är ett gäng nya elastiska armband. En stil som är både snygg och bekväm, utan krångliga lås!


Två matchade armband, med svarta och lila ispärlor, metallmellandelar och svarta glaspärlor.
Pris ca 60:-/st


Detta armband mestår av lila ispärlor och runda metallrosor. På armbandet hänger även en metallblomma som berlock.
Pris ca 60:-


Här har jag skapat ett treradigt elastiskt armband. Tre mellandelar för tre rader, grå och lila ispärlor och metallpärlor.
Pris ca 100:-


Detta armband är skapat utifrån svarta matta vaxade glaspärlor, runda metallrosor och endra metallpärlor.
Pris ca 60:-


Två matchade armband som kan bäras var för sig eller tillsammans. Det ena består av turkosa vaxade glaspärlor, strasshjul och en turkos Swarovski-kristall. Det andra armbandet består av olivgröna vaxade glaspärlor, strasshjul och en olivgrön Swarovski-kristall.
Pris ca 60:-/st

måndag 17 januari 2011

Ringar

Har börjat prova att tillverka andra typer av smycken, än bara halsband, armband och örhängen.
Här är två varianter på ringar:


Denna ring består av en silverfärgad ställbar ring med en platta. På denna är en kupad glaspärla fastlimmad.
Pris ca 50:-


På denna ring har jag limmat en droppformad glaspärla i metallinfattning. Även denna har en bas bestående av en silverfärgad ställbar ring med en platta.
Pris ca 50:-

Säkerhetsnålar

En smyckestyp som jag testat på nyligen är helt på beställning. Fick önskemål kring om man kunde göra en säkerhetsnål till en tröja lite roligare än bara den vanliga basen i metall. Var ju självklart tvungen att testa detta. Här är två olika modeller jag fått till.


Denna säkerhetsnål har tre öglor till hjälp för dekoration. I dessa har jag färst en lite kraftigare silverfärgad metalltråd i en cirkelform. Kring tråden har jag sedan trädd en tunnare tråd med glasstenar i.
Pris ca 80:-


Denna säkerhetsnål har samma bas som ovan. Metalltråden har jag här snurrat runt öglorna efter fantasi och sedan även här trätt en tunnare metalltråd runt. Pärlorna i denna består av små silverfärgade pärlor och vita ispärlor.
Pris ca 80:-

Set med halsband och armband

Att ha smycket som här ihop kan i många fall vara ganska praktiskt.

Här är ett set med Runda pärlor i svart onyx, med röda Swarovski-kristaller och strasshjul. Både halsband och armband sitter samman med magnetlås.

Pris ca 140:- för halsbandet, 80:- för armbandet eller 200:- för setet.

söndag 16 januari 2011

Halsband i Sterling Silver

Sterling Silver är den vanligaste formen av äkta silver som smycken skapas av. I äkta silver kan man finna en mängd olika pärlor och berlocker. Sterling Silver är mer hållbart än vad silverplätterade smyckletsdelar är, men kostar då även därefter.

Här är ett ganska så enkelt halsband med ett kraftigt läderband som bas, med en liten enkel katt i Sterling silver som hänge. Även låset och övriga smyckesdelar är i äkta silver.
Pris ca 150:-
Jag kan tillverka liknande modeller av det mesta av det som finns här på sidan i Sterling Silver om så önskas!

Bola - Gravidsmycke

En mexikansk Bola/Gravidsmycke är ett hänge med en xylofon inuti, som avger ett svagt ljud när den gravida kvinnan som bär det rör på sig. Bebisen kan höra ljudet från ungefär 20:e graviditestveckan. Efter födseln känner barnet igen ljudet och blir lugn av det.
När en väninna till mig blev gravid kunde jag bara inte låta bli att köpa en Bola till henne i present. Jag valde här en svart med en silverränder runt om, och hängde upp den i en lång silverfärgad kulkedja.
Tillverkar givetvis fler på beställning!
Pris ca 250-300:-

Sötvattenpärlor

Tre olika armband och stilar som kan skapas med eleganta sötvattenpärlor.

Ett tvåradigt armband med rödlila sötvattenpärlor. Raderna sitter samman med fyra mellandelar i metall för två rader och ett metalllås med prickar.
Pris ca 80:-

Detta armband består av tre rader med sötvattenpärlor i tre olika färger, en rosaröd, en grön och en vit. Låset ser ut som en fjärill.
Pris ca 100:-

Detta armband är skapat av olivfärgade sötvattenpärlor och består av tre rader. På mitten av mittraden sitter två strasshjul med en grön Swarovski-kristall mellan. Armbandet sitter samman men ett magnetlås.
Pris ca 100:-